Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kinorama i javna radiotelevizija počinju snimanje igranog filma redatelja Daniela Kušana 'Koko i duhovi', čiji su scenarij, po istoimenom romanu za djecu Ivana Kušana, napisali Ivan i njegov sin Daniel Kušan, izvijestili su iz Kinorame.


Riječ je o detektivskoj priči čiji je junak 12-godišnji dječak dovoljno hrabar da suzbije svoje strahove i dovoljno mudar da riješi veliku misteriju.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Sinčić će prijaviti Bošnjakovića zbog malverzacija s Ovršnim zakonom: ''To je nova Borg grupa'' Što stoji iza prosvjeda u Vukovaru? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Provjereno istražuje što zapravo stoji iza prosvjeda u Vukovaru; evo što o svemu misle obitelji žrtava

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a bio je i prvi hrvatski igrani film kojem je europski program Media 2007. dodijelio potporu za razvoj scenarija. Snimanje filma počinje danas, 10. listopada, a film će se na lokacijama u Zagrebu i okolici snimati do kraja studenog. Hrvatska će premijera biti na Pulskom festivalu 2011. godine.

Glavne uloge u filmu pripale su Antoniu Paraču, Nini Mileti, Kristianu Bonačiću, Filipu Mayeru i Ivanu Maltariću, a uz ove mlade glumačke snage gledat ćemo i Ozrena Grabarića, Dijanu Vidušin, Franju Dijaka, Predraga Vušovića, Rakana Rushaidata, Olgu Pakalović i Almiru Osmanović.

Hoće li Koko zagonetki naći rješenje?

Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, a direktor fotografije Mario Sablić.

'Koko i duhovi' priča je o dječaku Koku koji seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih 'starih'. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji. Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu ove napete detektivske priče Ivana Kušana.