Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bjesne zbog učestalog kriminala i nasilja, djevojke i supruge članova bandi u kolumbijskom gradu Pereira uvele su zabranu seksa ne bi li svoje muškarce natjerale da odustanu od rješavanja problema oružjem.


Nakon sastanka s gradskim vlastima o programu razoružavanja grupa žena odlučila je uskratiti svojim muškarcima 'bračna' prava i snimiti pjesmu koja će se emitirati na lokalnom radiu kako bi i ostale žene i djevojke potaknule na isto. 

Vezani članci Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu? Slika nije dostupna Kad bande slave rođendane: Cijeli zatvor uživao u 'tortama od kokaina'

'Sastali smo se sa supugama i djevojkama članova bandi koje su zabrinute zbog velike količine oružja na ulicama. tada su nam iznjele svoju ideju o štrajku s uskraćivanjem seksa', izjavio je predstavnik iz gradonačelnikova ureda Julio Cesar Gomez.

'Poruka koju im šalju je razoružajte se ili mi odlučujemo kako, kada i da li uopće', izjavio je Gomez za Reuters. 

Gomez tvrdi kako u tom gradu, vodećem proizvođaču kave u Kolumbiji, godišnje nasilnom smrću pogine 480 ljudi. Ilegalna prodaja kokaina i naoružane bande vladaju mnogim kolumbijskim gradovima. Ubojstva i otmice rastući su problem u toj zemlji unatoč smanjenju kriminala druge vrste.