Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Atrur Zawisza, zastupnik Katoličke stranke u poljskom Parlamentu, predložio je niz mjera protiv 'seksualnog iskušenja' koje bi trebale pomoći u borbi protiv prostitucije.


Mjere uključuju kazne za nošenje minica, jake šminke, dubokih dekoltea i prozirne odjeće.

Vezani članci Uska odjeća Oprez, tijesno! Obline im pokušavaju pobjeći iz uske odjeće pa su snimile žestoku borbu Slika nije dostupna Poljakinje prosvjeduju protiv gotovo potpune zabrane pobačaja

Zabrana bi se navodno odnosila samo na hodanje u izazovnoj odjeći pokraj cesta i puteva, dok bi primjerice u disco klubovima žene mogle nositi što žele (a kojoj cestom bi do tamo došle nije objašnjeno).  Tako bi Poljakinje, uvedu li se ti propisi, zbog nošenja "neprimjerene" odjeće mogle završiti u zatvoru pod optužbom da su prostitutke.

Polska magazine piše da Zawisza u ministarstvu pravosuđa za takve izmjene zakona lobira već duže vrijeme, jer je uvjeren da bi se država na taj način obranila od prostitucije.  

Iako zakondovaci nisu baš oduševljeni idejom jer smatraju da bi takvi propisi mogli unijeti konfuziju među građane, Zawisza ne odustaje. 

"Moglo bi se dogoditi da zgodna mlada djevojka završi u zatvoru na putu kući iz disco kluba", priznaje Zawisza, no dodaje i da se treba pouzdati u prosudbe policajaca da razlikuju "poštene žene od onih laka morala".