Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi ljubitelji životinja, nakon što njihovi ljubimci napuste ovaj svijet, prepariraju ih kako bi i dalje bili uz njih. Ovaj je par napravio nešto slično, ali ipak potpuno drugačije.


Oni su naime, od dlaka svojih ljubimaca napravili džempere.

Vezani članci Slika nije dostupna TKO BI NAKON OVOG ZASPAO Seka se skinula Slika nije dostupna OPREZ! Istraživanjima otkrivene otrovne tvari u odjeći s krznom

Beth i Brian Willis skupljali su dlake svojih ljubimaca, obradili ih, pa je poslije Beth od njih isplela dva topla džempera. Njezin je suprug oduševljen i svoj nosi svaki vikend kada odlazi u kupnju.

- Oni su jako topli i otporni na kišu. Dok god ne pljušti kao iz kabla, dobro je, naglasio je Brian Willis.

Prvi je džemper napravila od krzna njihovog bijelog samojeda, Kare. Od njezinih je dlaka isplela suprugu džemper još 1990. godine. 

- Počeli smo čuvati njihovu dlaku, čuvali ostatke na četkama ili pokupili za njima sa tepiha, rekla je Beth Willis.

Ova 71- godišnjakinja dodaje kako je krzno samojeda, vrste koja izvorno potječe iz sjeverne Rusije, slično ovčjoj vuni, a i uzgajivači ove pasmine kažu kako je njihovu dlaku moguće iskoristiti za izradu kaputa ili odjeće.

Oduševljeni prvim džemperima, par je ovaj isti proces ponovio sa svojim drugim psom nakon njegove smrti.

Kažu pak kako im se često obraćaju ljudi koji misle da su potpuno ludi, ali njima to ne smeta. 

- Džemperi od psećeg krzna jako su topli tako da u njima možete izaći vani na snijeg a kad se vratite samo se malo otresete, dodaje Brian Willis.

Njegova supruga kaže kako je ideju za ove tople džempere dobila nakon što je vidjela fotografije princeze Diane koja je nosila pseće krzno.