Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amnesty International poziva žene da bojkotiraju proizvode Dolce & Gabbana zbog najnovije reklame koja prikazuje nasilje nad ženom koje izgleda kao silovanje.


Naime, na reklami žena leži na zemlji, a nad njom se nadvio polugol muškarac koji joj pritišće ruke o tlo ne dopustivši joj da se digne. 

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj'' Željko Prigorac Načelnik Lasinje zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora. Sutkinja: "Odvratno i odbojno"

Vidljiva je ženina borba - upire se štiklama o pod te podiže kukove, dok na svoj red sa strane čekaju još četiri muškarca. 

Talijanski političari traže da se ova reklama ukloni iz javnosti, dok Dolce & Gabbana tvrde kako su samo htjeli reklamirati jeans. 

Dok se autori smatraju žrtvama cenzure, talijanski sindikalci pozivaju žene da bojkotiraju njihove proizvode na Međunarodni dan žena, 8. mart.