Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravi sladokusci tvrde da nikada neće odbiti kockicu 'prave' čokolade. Vrhunska čokolada odlikuje se stručnom izradom, najboljim kakom i, naravno, povećom cijenom. Predstavljamo vam pet najboljih, upamtite ih i nikako ne odbijajte ako ih vam se ponudi.


Chocopologie 

Vezani članci Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Koronavirus u susjedstvu - Videozid - 9 Detaljan vodič stanja s koronavirusom u našem okruženju: Doznajte tko ima policijski sat, gdje traje lockdown, a kod koga mjere popuštaju

Čokolada najskuplja na svijetu. Proizvodi ju tvrtka Knipschildt, a za pola kilograma morat ćete izdvojiti 2600 dolara. Sadrži 70 posto Valrhona čokolade i slatkog preljeva te se svakih 24 sata namače u vaniliju i ulje od tartufa. Kako prah dodaje se ručno. 

Noka 

Noka izrađuje najbolju tamnu čokoladu na svijetu zahvaljujući najboljem kakau izraslom na plantažama u Venezueli, Obali Slonovače, Trindada i Ekvadora. Sastoji se od 75 posto kakao, a ostalo čine kako maslac i sl. Onio što ovu čokoladu izdvaja od konkurencije je činjenica da se u nju ne dodaju aditivi ni aroma vanilije. Okus je 100 posto autentičan, jamči proizvođač Noka Vintages. Pola kilograma košta 854 dolara.

Delafee 

Za one koji vole zlato Delafee čokolada pravi je izbor. Naime, umjesto npr. lješnjaka ili badema, u svaku kuglicu ručno je dodano jestivo 24 karatno zlato. Uz zlato, čokolada sadrži još šećer, ulje od kokosa, kakao maslac, mlijeko u prahu i vaniliju. Čokoladu proizvodi švicarski Delfee, a pola kilograma stoji 504 dolara. 

Richart 

Čokolada Richart napravljena je od 70 posto Criollo kakao koji potječe iz Venezuele, a kojeg smatraju najkvalitetnijim kakao na svijetu. Zrna kakao fino su usitnjena tako da garantiraju jedinstven okus, a dodani su bademi, kupine, jagode te mnoštvo egzotičnih začina. Richart se proizvodi u Francuskoj, a za 120 dolara dobit ćete pola kilograma. 

Godiva G 

Slavna belgijska čokoladerija Godiva nedavno je predstavila 'G' kolekciju. Riječ je o čokoladama napravljenim od različitih sastojaka, npr. smjesa sa 100 posto kakao maslacem, tasmanijskim medom i meksičkom ljutom čokoladom. Godiva G kolekcija najjeftinija je u ovom društvu. Pola kilograma stoji 177 dolara.