Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Željeli bismo podsjetiti putnike da je pušenje na ovom letu dozvoljeno!" Prošla je cijela vječnost od kada su putnici u Europi čuli takvo što.


Upravo je to zajedno sa sve skupljim kartama i lošijom uslugom bila inspiracija njemačkom poduzetniku Alexanderu Schoppmannu (55) za novu poslovnu ideju. 

Vezani članci Cigarete, ilustracija Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan Duhanska industrija: BAT prijeti odlaskom - 4 Danas pada odluka? Ako duhanski div ostvari prijetnje više od 1600 ljudi završit će na cesti

Osnovao je Smokers International Airways, aviokompaniju koja putnicima dopuštena  pušenje od polijetanja do sliljetanja. 
 
"Dojadile su mi sve skuplje i skuplje avionske karte i sve lošija kvaliteta usluge," izjavio je Alexander koji dnevno popuši 20-tak cigareta.

"Pušenje će biti dozvoljeno i osoblju aviona," istknuo je Schoppmaann, bivši dioničar.

Putnicima će na raspolaganju biti i kubanske cigarete i kavijar, a posluživati će ih stjuardese odjevene u dizajnersku odjeću. Putnicima će tijekom leta na raspolaganju biti sva luksuzna tehnologija i duty free shopovi.

Letovi Smokers Internationala početi će u sljedeće jeseni, a na raspolaganju će biti samo poslovne karte i karte za prvu klasu.