Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je zaprosio svoga dečka, glazbena zvijezda Pete Burns bio je sretan jer je mislio da će ozakonjenjem veze živjeti u sretnom partnerstvu s muškarcem kojeg voli, ali samo deset mjeseci nakon vjenčanja tvrdi da homoseksualna veza ne može uspjeti jer su muškarci predatori.


Britanski 49-godišnji pjevač razišao se sa suprugom Michaelom Simpsonom, rekavši kako takvo partnerstvo ne funkcionira te da je bio sretniji oženjen sa ženom.

Vezani članci Antonio Banderas i Nicole Kimpel (Foto: Profimedia) Nakon dva propala braka ovaj poznati latino šarmer sreću je pronašao u 20 godina mlađoj ljepotici Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Kontroverzni brak na koji su svi zaboravili: Voljeli su se, ali religija i problemi u krevetu bili su jači od njih

Burns, koji je 28 godina bio u braku sa stilisticom Lynne Corlett, kaže da je homoseksualni brak 'reklamna pauza' u usporedbi s heteroseksualnim brakom koji je 'cijeli film'. Tvrdi kako u homoseksualnoj vezi ima previše promiskuitetnosti.

Ozakonjenjem svoje veze, Burns je želio da javnost sazna koliko je naklonjem svom ljubavniku.

Na vjenčanju, održanom u Londonu prošlog srpnja, bio je obučen u kimono poput geishe, a izrazio je optimizam zbog nove veze i njihove zajedničke budućnosti, no sada priznaje kako je na teži način shvatio da je cijela ta priča bila obična šarada te je svog supruga optužio za nevjeru.

'U homoseksualnoj zajednici ima mnogo promiskuiteta. Ne znam kako im se to može sviđati. Očekivao sam da ulaskom u brak i druga strana smatra da se 'usidrila' te da tu ostajemo. Za mene je brak sveta institucija u kojem su partneri posvećeni jedno drugome, ali muškarci su prirodni predatori i takva veza teško može opstati', požalio se Burns.

U Velikoj Britaniji od prosinca 2005. godine, kada su ozakonjeni homoseksualni brakovi, u bračnu je luku uplovilo 18,000 parova.