Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Holivudske zvijezde filmova A-produkcije ovaj su vikend, kao i prethodnih godina, kućama otišle prekrivene ostacima slatke želatinozne tekućine, po završetku 21. godišnjeg izbora Kids Choice Awards u organizaciji dječjeg kablovskog programa Nickelodeone.


Harrison Ford, Cameron Diaz i Orlando Bloom bili su među slavnima s kojih se cijedila tradicionalna počasna zelena tekućina.

Pobjednicom i glavnom zvijezdom večeri proglašena je 15-godišnja Miley Cyrus, zvijezda tv-showa "Hannah Montana" iz Disneyeve produkcije koja je po izboru djece primila Kids Choice Award za najbolju tv-glumicu i najbolju pjevačicu. Najboljim filmskim glumcem djeca su proglasila Johnnya Deppa, a najboljom filmskom glumicom Jessicu Albu. Najboljim tv-glumcem proglašena je tinejdžerska zvijezda Drake Bell.

U kategoriji najbolje knjige djeca su i ove godine laureatom proglasila serijal knjiga o Harryju Potteru, nagradu za najbolji posuđeni glas u animiranom filmu primio je Eddie Murphy za film "Shrek Treći", a omiljeni dječji reality show i ove je godine "American Idol".

Cameron Diaz osvojila je posebnu nagradu "Wannabe". Iskoristila je priliku da ukaže na probleme vezane za pitanje očuvanja okoliša poručivši djeci: "Vi ćete promijeniti svijet. Svi ste vi naša budućnost - zato, potrudite da se da svijet učinite boljim mjestom." Nagrada "Wannabe" svake se godine dodjeljuje slavnoj osobi koju bi najviše gledatelja ovog dječjeg programa željelo oponašati.

Veseloj atmosferi doprinijela je i njemačka manekenka Heidi Klum koja je "doletjela" s krova na pozornici viseći na užetu, a zadaća joj je bila 'uništiti' što više balona. Domaćin ovogodišnje dodjele nagrada Jack Black kazao je kako su organizatori dobili 88 milijuna glasova svojih mladih štovatelja, što je više od dvostruko u odnosu na prošlu godinu kada je glasovalo oko 40 milijuna djece.