Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja u sandalama

Filmska priča budućeg predsjednika i prve dame: Živjeli su u skromnom selu, u jednom od najsiromašnijih dijelova zemlje, a sada su došli na čelo države

Priča Lilie Paredes, buduće prve dame Perua, gotovo je filmska. Njezin suprug, skromni seoski učitelj, izabran je za predsjednika Perua, a s njom i djecom živio je u jednom od najsiromašnijih okruga u zemlji. Budući predsjednik i prva dama već sada najavljuju da ih raskoš predsjedničke palače neće promijeniti.

Buduća prva dama Perua priprema se za preseljenje. Čisti skromni obiteljski dom u Angiji na sjeverozapadu zemlje i pakira odjeću dvoje malodobne djece i supruga, budućeg peruanskog predsjednika. Ovo je život na kakav je naviknula, daleko od luksuza i predsjedničke rezidencije u glavnom gradu.

"Mi nismo kraljevi da bismo u njoj uživali. Rekla sam: odemo li tamo raditi, činit ćemo to ne obraćajući pozornost na palaču", rekla je Lilia Paredes, buduća prva dama Perua.

Poručuje da im je cilj raditi za najpotrebitije i za siromašne. Prije odlaska u Limu, sa sumještanima se oprostila na misi.

"Mi smo skromni ljudi. Svi nas znate. Nikada nećemo zaboraviti odakle smo i gdje bismo se trebali vratiti jer javna funkcija neće trajati zauvijek", rekla je.

Njezin suprug, Pedro Castillo, na predsjedničku će funkciju prisegnuti za četiri dana. Predsjednik bi trebao biti pet godina.

"Imam otvoreno srce za svakog od vas. Ovdje nema mjesta mržnji, nema razlika", budući predsjednik Perua.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON NOVOG POTEZA ZNANSTVENIKA Ova je europska zemlja donedavno bila najgora na svijetu po broju umrlih od korone na 100.000 stanovnika, ali sada je tu tragičnu titulu preuzela država na drugom kraju planeta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdili da su bili dio ispitivanja Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda

Kampanju je većinom odradio u gumenim sandalama sa šeširom na glavi. Njegovi pristaše su iz siromašnih i ruralnih dijelova Perua. Gotovo 25 godina radio je kao učitelj u seoskoj školi, a na inauguraciju je pozvao i majku svoje bivše učenice.

"Rekao je: 'Vrijeme je. Bili smo poput obitelji, kao da smo braća. Svi smo mi Peru i želim da moji ljudi budu prisutni.'", ispričala je Maria Medina, obiteljska prijateljica.

Na težak fizički rad buduća prva dama sada može zaboraviti. Iako će im na raspolaganju biti sve, obitelj želi da njihova djeca nastave pohađati javnu školu, što će biti prvi takav slučaj u Peruu nakon duže vremena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene