Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28 više nego jučer

U BiH raste broj novozaraženih: Danas imaju 311 novih slučajeva i 11 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj novozaraženih raste i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Tamo je jučer bilo 283 novooboljelih, a danas se ta brojka popela na 311. Kao i jučer, danas je u toj zemlji preminulo 11 ljudi s koronavirusom.

Novih 311 slučajeva zaraze i 11 smrti povezanih s koronavirusom zabilježeno je u četvrtak u Bosni i Hercegovini u kojoj neslavnu listu predvodi Sarajevo s najvećim brojem novozaraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Slika nije dostupna Neusklađene mjere Opet su gdje su bili prije dva mjeseca: U BiH 1251 novi slučaj, čak 48 novih preminulih

Kako su izvijestile entitetske zdravstvene vlasti, u posljednja 24 sata u Federaciji BiH (FBiH) je testirano 1.317 uzoraka, od kojih je 238 bilo pozitivno na koronavirus, dok je u Republici Srpskoj (RS) otkriven 71 novi slučaj zaraze. U Brčko Distriktu su od Covid-19 oboljele dvije osobe. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusa, dok je RS-u u preminula jedna osoba.

Od 81 uzorka testiranog na virus korona u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu, 71 je bio pozitivan, objavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Najveći broj zaraženih osoba je iz Županije Sarajevo 46. Od početka zaraze koronavirusom u BiH je zaraženo 18.920 osoba, preminule su 582, a oporavilo se 12.480 osoba.

Imunolog Jasenko Karamehić jučer je izjavio kako je trenutačni postotak smrtnosti od koronavirusa niži od svjetskog, ali je lošiji od susjednih zemalja.

U BiH smrtnost od koronavirusa iznosi tri posto, dok je svjetski prosjek 3,43. Po riječima imunologa Karamehića, BiH se nalazi iza Srbije u kojoj je smrtnost 2,27 posto, dok u Hrvatskoj iznosi 2,08 posto i u Crnoj Gori 1,91 posto.

"Ti su brojevi razmjerno dobri za BiH, što znači da se držimo pod nadzorom jer ima i onih kojima je taj broj između pet i deset", rekao je imunolog Jasenko Karamehić za portal Klix, prenijela je Hina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene