Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PO UZORU NA AUSTRIJU

Još jedna europska zemlja uvest će obavezno cijepljenje? Predsjednik u božićnom obraćanju najavio tu mogućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Miloš Zeman zauzeo se za obavezno cijepljenje protiv virusa COVID-19 tijekom svog tradicionalnog božićnog obraćanja.

Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je da je u početku bio skeptičan glede te ideje, ali da se predomislio zbog opetovanih valova zaraze.

Zeman je izjavio da ga je u konačnici potaknula Austrija, koja je proglasila cijepljenje obveznim od veljače 2022.

"Uvjeren sam da je to najlakši način za suzbijanje pandemije. Već imamo obvezna cijepljenja protiv cijelog niza drugih bolesti. Nema razloga da im ne dodamo i koronavirus", kazao je.

Takav radikalan korak bolji je nego samo promatrati kako se faze ublažavanja izmjenjuju s novim valovima zaraze diljem Europe, rekao je.

Komentirao je i druga pitanja, kritizirajući klimatske aktiviste kao što je to činio i u prošlosti, zbog, kako je naveo, pretvaranja "razumnih ekoloških ciljeva u neku vrstu religije".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neobična svečanost VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Češki predsjednik imenovao premijera - iz posebne kutije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BOLNICE OTKAZUJU OPERACIJE Tisuće prosvjednika u središtu Praga: "Da se cijepim? Samo preko mene mrtvog"

Pohvalio je rad prethodne vlade, kojoj je na čelu bio populistički bivši premijer Andrej Babiš, a koja je izgubila na parlamentarnim izborima.

Naložio je novoj koaliciji, koja je prisegnula prošli tjedan, da ne ublažava fiskalnu disciplinu kako bi udovoljila poslovnim lobijima koji traže porezne olakšice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene