Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković: "Nadležna ministarstva rade na limitiranju troškova za Uljanik i rješavanju pitanja prava radnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala o izmjenama i dopunama Zakona o obrani te godišnjem izvješću o obrani za 2018. godinu.

Premijer Plenković u uvodnom govoru komentirao je dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel rekavši da su odnosi s Njemačkom partnerski i razgranati.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

"Brojni ministri bili su u posjetu i brojni posjeti su dogovoreni. To potvrđuje da je Njemačka jedan od naših ključnih partnera, s kojom nas veže izrazito važna kapitalna uloga Hrvata koji žive u Njemačkoj, zemlja iz koje nam dolazi velik broj turista i pulsirajući most u političkom i kulturnom pogledu. Vjerujem da ćemo nastaviti dobru suradnju", rekao je Plenković.

Pohvalio je ministricu Žalac u kontekstu povlačenja novca iz EU fondova te angažmana u vezi Dana otvorenih vrata EU projekata.

"Možemo konstatirati da je Vlada napravila ogromne iskorake, 68 posto ugovorenih sredstava, do kraja godine nadam se i više od 85 posto, 22 posto već isplaćenih. Cijela financijska perspektiva ide dobrim smjerom da se iskoristi svih 10,7 milijardi eura koje su nam na raspolaganju", rekao je premijer.

Zahvalio je i ministrima Davoru Božinoviću i Damiru Krstičeviću na vježbi "Sigurnost 19", koja je "pokazala sposobnost vatrogasaca, civilne zaštite, policije i vojske vezano za pripremu sezone zaštite od požara".

Pohvalio je i ministra Kuščevića i Centar dijeljenih usluga, "naš državni oblak" kako ga je nazvao, koji pokazuje iskorak države u pogledu digitalne infrastrukture. Govorio je i o nedavnom posjetu Splitu te je rekao da je to jedan od najboljih gradova u povlačenju EU sredstava.

"Posjetili smo i Bjelovar, njihov Dukat i Sirelu. Radi se o jednoj od najvažnijih hrvatskih kompanija. S te strane smo poslali prave političke poruke", smatra premijer.

Plenković se dotakao i Uljanika i nedavno proglašenog stečaja. "Nadležna ministarstva razgovaraju o Jaružaru i državnim jamstvima, da se tu limitiraju troškovi za državni proračun.

Pripremamo timove za rješavanje pitanje prava radnika. Ministarstvo gospodarstva intenzivno vodi razgovore i kada je riječ o 3. maju i dovršetku brodova koji su na navozu. Očekujemo konačan stav kineske kompanije koja je bila u posjetu Hrvatskoj", rekao je Plenković.

Sjednica Vlade

Vlada je u četvrtak u Sabor uputila prijedloga Zakona o popisu poljoprivrede 2020. s konačnim prijedlogom zakona, a donijela je i program potpore za proizvođače mandarina u iznosu od 20 milijuna kuna.

Vlada je odučila pokrenuti postupak koji vodi ka izgradnji turističke zone na lokaciji Hidrobaza u Puli, za što će se prvo objaviti javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za osnivanje prava građenja na tom zemljištu turističke namjene površine veće od 281 tisuća metara četvornih.

Premijer Plenković sudjelovat će od 14 sati na predstavljanju robotskoga sustava u Nacionalnom centru za robotsku kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Nakon predstavljanja Plenković će obići jednu od operacijskih sala u OP bloku Klinike za urologiju, a potom će se susresti s liječnicima i sestrama koji su uspješno obavili medicinski zahvat razdvajanja sijamskih blizanki. Uz predsjednika Vlade bit će i ministar zdravstva Milan Kujundžić. (M.T./Hina)

Aktualno Je li HDZ najavio novi datum Dana državnosti?! "Vrijeme je da stvari stavimo na pravo mjesto" Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Energičan motivacijski govor premijera Plenkovića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Je li HDZ najavio novi datum Dana državnosti?! "Vrijeme je da stvari stavimo na pravo mjesto" 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene