Uoči početka ljetne protupožarne sezone jutros je u tri dalmatinske županije istodobno održana vježba "Sigurnost 19". Cilj joj je bio provjeriti spremnost i koordinaciju vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga.

Galerija


U operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama pored Splita vježba se pratila putem snimki koje su s terena pristizale u realnom vremenu.

Vezani članci Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba Sava 2019 (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 20 Simulirali rušenje mosta preko Save: Civilna zaštita održala veliku vježbu DVD Črnomerec članove traži na Tinderu (FOTO: Screenshot/Tinder) Zagrebački vatrogasci na vrlo domišljat način traže nove članove: Otvorili profil na Tinderu i kažu - zašto ne?

Potom je u obližnjoj vojarni Knez Trpimir održana pokazna vježba i predstavljanje nove opreme koja će pomoći u gašenju požara.

"Brend ove Vlade je sustav domovinske sigurnosti. Jedino kroz sustav mi se možemo nositi sa svim modernim ugrozama. I meni je drago da i ova vježba danas upravo pokazala združeno djelovanje vatrogasaca, hrvatske vojske, hrvatske policije, HGSS-a, i svih ostalih sastavnica sustava", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

"Imamo integraciju slike sa terena, znači sa kamera. Imamo ono što ste vidjeli prvi put u povijesti zajednički desant vatrogasnih i vojnih snaga, uvođenje desantnih brodova, minopolagača za prijevoz opreme", dodao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.