Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeno pogoršanje

VIDEO U gorju pala zavidna količina snijega: Vjetar stvarao probleme na obali, potopljene rive u Dalmaciji

Najavljena je prognoza vremena za danas za sada se obistinjuje. Iz Dalmacije dolaze prizori olujnih valova. U Zadvarju je vjetar isčupao dio krova na zgradi staračkog doma. Na području Begovog Razdolja stvorio se zavidan snježni pokrivač.

Prava zima polako pokazuje zube - u Begovom Razdolju pao je prvi pravi snijeg! Snježni pokrivač već je zavidne veličine. Meteorolozi najavljuju mogućnost i da pokoja pahulja doleprša na obalu, ali samo nošena vjetrom te se neće zadržavati na tlu.

Prema obavijesti HAK-a u Gorskom kotaru povremeno pada slab snijeg.

Snijeg je navečer počeo padati na Sljemenu i Učki.

Rive pod vodom

Rive u Dalmaciji su pod vodom, a olujno nevrijeme snimljeno je u Stobreču.

Jačaju južni i jugozapadni vjetrovi, bilježe se udari lebića, jugozapadnog vjetra do 101 km/h. Niski tlak i jaki vjetrovi podigli su razinu mora, a pojava je poznatija kao ciklonalna plima, piše Dalmacija danas.

I dio Bačvica je pod vodom.  

 

Udari olujnog i orkanskog juga srušili su u nedjelju dio krova Staračkog doma u Zadvarju, a nitko nije stradao, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Zadvarje.

"Radi se o limenoj konstrukciji krova koja je pala na tlo odakle je uklonjena brzom intervencijom vatrogasaca," rekao je Hini zapovjednik DVD-a Zadvarje Neno Bajić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGROMNE KOLIČINE KIŠE Snažno nevrijeme na otocima: Potopljene ulice Hvara, grom pogodio kuću

Vatrogasci su se popeli na krov Staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga, dodao je.

Materijalna šteta nastala rušenjem dijela krova Staračkog doma u Zadvarju naknadno će se utvrditi.

Općina Zadvarje smještena je između Omiša i Brela.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U prekidu i trajekti VIDEO Zbog obilne kiše dijelovi Hrvatske pod vodom: Iskočili šahtovi na šetnici, moguće poplave i odroni

I u HAK-u upozoravaju na moguće probleme. 

"Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg pa upozoravamo vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme", navode. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene