Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio DIP

Nedavno uhićen zbog mita, a danas pomeo konkurenciju: Posavec uvjerljivo vodi na izborima u Međimurju

U 20 sati DIP je objavio privremene nepotpune rezultate prijevremenih izbora u Međimurskoj županiji.

Prema njima, uvjerljivo je pobijedio donedavni župan Matija Posavec. Osvojio je 79,89 posto glasova.  Daleko iza njega kao druga je Sandra Herman sa 7,98 posto glasova. A 7,97 posto ima kandidat Darko Zver. Mladen Novak osvojio je 2,93 posto glasova.

Izlaznost je 28,96 posto. Što znači da je 26.228 birača izašlo na izbore. Bilo je 318 nevažećih listića, odnosno 1,21 posto.

Nije bilo incidenata 

Na prijevremenim izborima za župana i zamjenika župana Međimurske županije, u nedjelju je do 16:30 na birališta izašlo 22.086 građana, odnosno 23,18 posto od ukupno 95.289 upisanih birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Odaziv je na ovim izborima gotovo 12 posto manji, nego na lokalnim izborima u svibnju, kad je do 16.30 svoje glasačko pravo iskoristilo 32.735 građana, odnosno 35,17 posto.

Najveći je odaziv birača zabilježen u Belici, gdje je na birališta izašlo 32,3 posto birača, dok je najmanje građana, 17,83 posto, glasalo u Orehovici.

Državno izborno povjerenstvo je objavio da je do 16:30 obrađeno 156 od ukupno 157 biračkih mjesta u Međimurju.

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Međimurske županije Milko Sambolek za Hinu je izjavio da Povjerenstvo nije zaprimilo nikakve službene prijave incidentnih situacija, odnosno nepravilnosti na biračkim mjestima, ustvrdivši da izbori prolaze potpuno mirno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero kandidata Međimurci izlaze na izbore za župana, drugi put ove godine: Među kandidatima i Matija Posavec

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodstva lokalnih organizacija Završio prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, Zagreb ide u drugi krug

"Dobili smo dvije prijave o kršenju izborne šutnje koje trenutno provjeravamo putem HAKOM-a. Ako se nešto utvrdi, doći će do podizanja optužnog prijedloga, s obzirom da se radi o prekršajima", kazao je Sambolek dodavši da su prijave zaprimljene danas u jutarnjim satima, a nakon toga nije bilo nikakvih primjedbi ni prigovora.

Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora u Međimurskoj županiji DIP bi na svojoj mrežnoj stranici trebao objaviti u 20 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene