Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGROMNE KOLIČINE KIŠE

Snažno nevrijeme na otocima: Potopljene ulice Hvara, grom pogodio kuću

Ogromne količine kiše u kratko vrijeme potopile su hvarske ulice i trgove te izazvale odrone, a i nekoliko objekata ima problema zbog prodora oborinskih voda.

U snažnom nevremenu koje je u noći sa subote na nedjelju pogodilo srednjodalmatinske otoke, u svega sat vremena palo je stotinjak litara kiše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako jugo s kišom VIDEO FOTO Snažan vjetar čupao stabla i odnio krov u Opuzenu: Uništen automobil, oštećen kamion i skladište tvrtke

Najdramatičnije je bilo na otoku Hvaru, gdje je u samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a posljednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosječne količine oborina koja padne u studenom, navodi portal Dalmacija danas.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite priopćili su kako vatrogasci, osim na terenu, rade na ispumpavanju vode koja je poplavila i njihove prostorije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražili mayday Brojne havarije i nasukavanja u moru zbog nevremena, bilo je i ozlijeđenih: Iz ministarstva uputili apel nautičarima

Ogromne količine kiše u kratko vrijeme potopile su ulice i trgove, izazvali odrone, a i nekoliko objekata ima problema zbog prodora oborinskih voda. More je zbog bujica u Hvaru poprimilo smeđu boju, donosi taj lokalni medij.

Nakon udara munje na jednoj je kući izbila vatra. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene