Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prekidu i trajekti

VIDEO Zbog obilne kiše dijelovi Hrvatske pod vodom: Iskočili šahtovi na šetnici, moguće poplave i odroni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolnici su jutros mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u prekidu je više trajektnih veza, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog obilnih padalina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolnicima. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na području Dalmacije u petak ujutro je pala obilna kiša. U posljednja 24 sata do petka ujutro u sedam sati pale su 44 litre po četvornom metru. Kako se kiša nastavlja, moguće su tzv. urbane poplave, na što upozoravaju iz hidrološkog sektora DHMZ-a. Dodaju da su moguće i nevere.

 

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Jutrošnji povodanj djelomično je potopio i lučicu Zenta, na čijoj su šetnici iskakali i šahtovi. Zbog velike količine vode policija je regulirala promet na dijelu Puta Firula, doznaje Slobodna Dalmacija.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Sobra - Prapratno, Dubrovnik - Lopud - Suđurađ i Drvenik - Sućuraj (u 6:30 iz Sućurja i u 8:00 iz Drvenika); katamaranske linije Vis - Split, Ubli - V. Luka - Hvar - Split i Lastovo - Korčula - Dubrovnik; brodske linije Mali Lošinj - Unije - Susak i Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ.
Katamaran na liniji Jelsa - Bol - Split isplovio je u šest sati iz luke Jelsa za Split, bez pristajanja u luku Bol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena vremena VIDEO Nad Šoltom se pojavila pijavica, u kratkom vremenu ih se stvorilo još

Pročitajte i ovo Grom (Foto: Screenshot/YouTube) Preblizu! Pokušao snimati nevrijeme pa odustao nakon bliskog susreta s gromom

Trajekt na liniji Ubli - Vela Luka - Split isplovio je u 6:15 iz Vele Luke direktno za Split (bez pristajanja u luku Ubli).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene