Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dug od gotovo 3 milijarde

Sastanak predstavnika veledrogerija i ministra: Razgovara se o dugovima, ovrhama i rješenju za dug u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić i predstavnici veledrogerija na sastanku u Vladi pokušavaju naći rješenje za golemi dug od gotovo 2 milijarde i 600 milijuna kuna koje država duguje za isporuku lijekova i medicinski materijal.

Kao problem ministar je istaknuo neplaćanje doprinosa za zdravstveno osiguranje od strane poslodavaca. ''Mi ćemo danas razgovarati o dospjelim dugovima koji su iznad tisuću dana, o prijetnjama ovrhama, o sigurnosti isporuke lijekova bolnicama i tražit ćemo riješenje za dio dugova, a isto tako ćemo tražiti od poslodavaca da nam pokušaju osigurati, bar dio platiti od duga od 4,7 milijardi koje nisu platili za zdravstvene usluge'', kazao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija HUP-ova prognoza Poslodavci na mukama, traže promjene: Hrvatskoj se do 2030. sprema velika promjena na tržištu rada Vili Beroš Sastali se s veledrogerijama Vili Beroš o pismu sestre preminule 17-godišnjakinje: "Ne znam detalje, ali vjerujem da je struka rekla sve"

Na to je oštro reagirala udruga poslodavaca. Kažu kako veledrogerije državi ne duguju ništa te da nisu ovlaštene od drugih tvrtki naplaćivati dugove za doprinose. ''Tužno je da država, kao najveći dužnik, koja svjesno, i to već godinama ne poštuje rokove plaćanja i vlastite zakone, u javnosti odgovornost za vlastite obveze i neučinkovitost prebacuje na privatne poslodavce koji uredno ispunjavaju svoje obveze i plaćaju sva porezna davanja'', smatra HUP.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene