Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prava su opasnost

Istarski turistički biser okupirale divlje svinje: "Već nas počinje biti strah voziti u sumrak i u zoru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra se ponovno susreće sa sve većim brojem divljih svinja. S prvim kišama u kolovozu njihov se broj znatno povećao, a time i broj prijavljenih šteta u poljoprivredi. Probleme stvaraju i u prometu.

Na cesti su prava opasnost. Od otvorenja lovne sezone u travnju do danas na području Rovinja zabilježeno je čak 19 naleta na divljač. U cijeloj Istri ta se brojka penje na vrtoglavih 367 naleta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Desetak svinja Na kružnom toku u Rovinju snimili divlje društvo koje uživa u travi: "Mislili smo da je skrivena kamera" Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Veliki problem Invazija divljih svinja u hrvatskom turističkom raju: Bez straha prilaze kućama i uništavaju sve pred sobom

"Već nas postaje strah voziti u sumrak, u zoru i po noći zbog izlijetanja divljih svinja. Često ih vidimo, a neki put ne uspijemo ih izbjeći, kao što se meni desilo ovaj put", rekao je Ognjen iz Rovinja.

Lovci imaju odgovor za sve veći broj divljih svinja.

"Mi to tumačimo klimatskim promjenama, mlade divlje svinje kote se prije nego što bi se inače kotile i zato što su se na sjeveru naše županije na sjeveru Istre pojavili i predatori", kaže Franko Udovičić, predsjednik Lovačkog društva Rovinj.

Zajednički je lov u tijeku i lovci se neće povlačiti sve dok se broj divljih svinja ne svede na minimum. U ovoj su ih sezoni odstrijelili 70.

Lovačko društvo već je pripremilo 30.000 kuna za odštetu poljoprivrednicima. Za nalete vozila na divljač još se utvrđuju okolnosti događaja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene