Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o kiretaži bez anestezije

KBC Split tvrdi da Mostovoj zastupnici uopće nisu radili kiretažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović opovrgnuo je u petak izjavu Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba.

Bolnica će se o tom slučaju službeno očitovati u ponedjeljak, najavio je Karelović i poručio da oni korektno rade svoje posao, a svakoj se pacijentici u takvim slučajevima nudi opća ili lokalna anestezija.

Pročitajte i ovo Policijski očevid u Kaštel Štafiliću - 1 Oglasila se i policija Propucani HGSS-ovac bori se za život, njegov otac ispričao što se dogodilo: ''Napadač je pucao po cijelom automobilu'' Slika nije dostupna Stat će s radom u srijedu U ovim hrvatskim bolnicama sutra se prosvjeduje: "Stanje je neizdrživo"

"Mi radimo korektno svoj posao, stojim iza svojih ljudi. Svima se nudi opća ili lokalna anestezija", rekao je Deni Karelović Hini.

"Konkretni slučaj dogodio se u veljači i ta žena je došla s malom trudnoćom od sedam tjedana i pobačajem. Nije točno da je rađena kiretaža, kako se navodi, već vakuumska aspiracija. To je najmodernija medicina, gdje se u ušće maternice uvodi jedno vrlo usko plastično crijevo i aspirira na vakuum. To traje vrlo kratko", objašnjava Karelović.

"Meni je žao svakoga tko doživljava da mu se radi loše, ali to je kratki zahvat koji se radi samo u modernim klinikama i mislim da je zahvat odrađen kako treba", kazao je Karelović.

Ministar zdravstva na sastanku u splitskoj bolnici

Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je u Saboru tijekom rasprave o zahtjevu za smjenom ministra zdravstva Milana Kujundžića iznijela svoje osobno iskustvo, ustvrdivši da joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je Hini da će danas održati sastanak s ravnateljem KBC-a Split i Stručnim vijećem bolnice, na kojemu će biti razmotren i slučaj Ivane Ninčević Lesandrić.

"Upravo idem prema bolnici, gdje sam zakazao sastanak s ravnateljem i Stručnim vijećem, i gdje će i to biti tema", izjavio je Kujundžić.

Ranije je na upit hoće li uslijediti reakcija nakon istupa Ninčević Lesandrić, Kujundžić odgovorio da će provjeriti što se dogodilo.

"Moram provjeriti što se događalo u Splitu, odnosno događa li se to u Hrvatskoj. Ako se događa, mora se žurno ukloniti i sankcionirati", poručio je.

Kujundžić je opovrgnuo tvrdnje Mostove zastupnice da je imao e-mailove od žena koje su ga upozoravale na takve slučajeve. "Nisam imao, uvijek reagiram, nema toga komu ne odgovaram ili ne primim na razgovor, nikad to nisam napravio", rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene