Potresno svjedočanstvo u Saboru iznijela je MOST-ova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić tijekom rasprave o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Galerija


Izjavila je da je na Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uvjeti koji su je dočekali na razini 15. stoljeća.

Vezani članci Sanda Alić, jedna od tri organizatorice prosvjeda medicinskih sestara, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako su "heroine iz čajne kuhinje" samo uz pomoć Facebooka organizirale masovni prosvjed: "Ovo je tek prvi korak!" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Uskoro izvješće o inspekcijama u bolnicama, ministar Kujundžić najavio da neće odgovarati samo liječnici

"Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene. Namjeravate li ovo promijeniti i kada", pitala je Ninčević Lesandrić ministra te dodala da ne želi da se to i jednoj ženi ponovi.

"Iskreno žalim da se dogodio gubitak djeteta", odgovorio je Kujundžić i dodao kako ne zna konkretne podatke i da se "tako ne radi u hrvatskim bolnicama". "Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću vidjeti o čemu se radi", rekao je ministar. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr