Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaustavi se, vjetre!

Orkanska bura pokazala svoju snagu: Golemi teretnjak prevrnuo se poput igračke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka bura prevrnula je kamion kod Paškog mosta, koji je otvoren samo za osobna vozila. Vjetar stvara probleme u prometu i u drugim dijelovima zemlje.

Osim vremena, probleme vozačima stvaraju i gužve. Na izlasku iz zemlje, na graničnom prijelazu Bregana, čeka se u oko 45 minuta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom Spašavanje od bure - 1 spašavanje po buri Brodice Hitne pomoći ove godine imale 15 intervencija: "Pacijenti su najsigurniji kada im je dostupna sva moguća pomoć"

"Kroz današnji dan priljev vozila je konstantno pojačan. Što se tiče na izlazu iz RH, većinom se radi za sada o povratnicima sa blagdanskih dopusta, dok se većinom odlazak naših skijaša očekuje tokom noći i jutarnjih sati", rekao je Antun Kreš iz granične policije.

Za sve skupine vozila otvorene su A1 Zagreb – Split – Ploče (na dionici između tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog žestoke oluje); autocesta A6 Rijeka – Zagreb i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Snijeg povremeno pada u Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac – Udbina – Gračac.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su Paški most i državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

Lika:

DC1 Vaganac – Udbina – Gračac;
DC25 Korenica – Lički Osik;
DC52 Špilnik-Korenica;
DC217 Ličko Petrovo Selo – GP Ličko Petrovo Selo;
DC522 čvor Udbina – čvor Gornja Ploča;
DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo,
DC429 Selište Drežničko – Prijeboj,
DC42 u mjestu Poljanak
ŽC5203 Dobroselo – Brotnja
ŽC5169 Donji Lapac – Bijelo Polje,
te sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Državna cesta DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet, objavio je HAK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene