Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERVENCIJA KOD RIJEKE

Zapeli na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice: Dizala se plima, puhala je bura pa je u akciju morao HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti su prije tjedan dana zapeli na litici u uvali Petrina kad se digla plima dok je puhala jaka bura. U pomoć im je, naravno, priskočio riječki HGSS.

Dvoje stranih državljana zapelo je na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice i nije se moglo vratiti do uvale. U pomoć su im pritekla dva člana Hrvatske gorske službe spašavanje iz stanice Rijeka, a drugi članovi su bili u pripravnosti.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 na teren izašli i vatrogasci "Bio je osuđen na poziv u pomoć": Turist bez opreme, hrane i vode zalutao na Biokovu, spasili ga HGSS-ovci

"Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 14:45. Saznajemo da se radi o dvije osobe stranog državljanstva koje su se, uslijed pojave plime te jačanja bure, zatekle na obalnoj stijeni okruženoj morem ispod strme litice, te nisu u mogućnosti samostalno vratiti se do uvale.

 Uz tehničku asistenciju dvoje članova HGSS Rijeka osobe su ispraćene do planinarskog puta čime je ova akcija završila oko 16:40", izvijestio je riječki HGSS na svojim stranicama o najnovijoj akciji spašavanja u uvali Petrina na Krku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene