Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Let nad Hrvatskom

Plenković nakon obilaska nosača aviona: ''Poslat će poruku sigurnosti, prijateljstva, partnerstva''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj i posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević su obišli u utorak nosač zrakoplova ''Charles de Gaulle'' koji se trenutno nalazi u blizini Dubrovnika.

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, zajedno Mariom Banožićem, Robertom Hranjem i Damirom Krstičevićem dočekali su kapetan Sébastien Martinot, zapovjednik nosača zrakoplova Charles de Gaulle i kontraadmiral Christophe Cluzel, zapovjednik francuskih pomorskih snaga (COM FRMARF OR).

''Cilj operacije, zajedno s još sedam brodova oko njega, je da sudjeluju u misiji za potporu državama koje graniče s Ukrajinom. Rafalei s ovog nosača aviona lete i konotroliraju zračni prostor Rumunjske i Bugarske'', pojasnio je premijer.

Dodao je da su zaduženi i za kontrolu zračnog prometa u BiH. ''Proveli su vježbe s MIG-21 i učvrstili strateško partnerstvo između Francuske i Hrvatske'', kazao je premijer.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić KOLEKTIVNA OBRANA Članstvo u NATO-u plaćamo milijune kuna, ali što točno imamo od njega? "Hrvatska je potpisala sporazum s Mađarskom upravo u slučaju ovakvih događaja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZRUGIVANJE NA SKUPU VIDEO Dačić o padu letjelice u Zagrebu: "Oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom"

Istaknuo je da su dio aktivnosti poduzete u direktnom dogovoru s Emmanuelom Macronom nakon pada drona u Zagrebu. ''Letjet će danas nad Hrvatskom i poslat će poruku sigurnosti, prijateljstva, partnerstva između Francuske i Hrvatske. Poslat će poruku sigurnosti hrvatskim građanima, na čemu im zahvaljujemo'', zaključio je Plenković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene