Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska seljačka stranka (HSS) će samostalno izaći na parlamentarne izbore, izjavio je danas novinarima u Martinskoj Vesi predsjednik HSS-a Josip Friščić.


Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li stranka samostalno na izbore, Friščić je rekao kako HSS radi svoj program, imenovao je nositelje u izbornim jedinicama, te da su 'rasprave koje su trajale tjednima, potvrdile da HSS samostalno ima što reći biračkom tijelu'.

HSS je prije četiri godine počeo s realizacijom onoga što u Hrvatskoj postaje sve aktualnije, a to je stvaranje uvjeta za ravnomjeran razvoj prostora i područja te briga o regionalizmu, kazao je predsjednik HSS-a Friščić u Martinskoj Vesi, gdje je bio nazočan 7. središnjoj ocjenjivačkoj izložbi konja hrvatskog posavca.

Dodao je da HSS ima iskustva kroz svoje dosadašnje djelovanje, a u programu naznačene jasne prioritete.

'Prioritet je briga o hrani, prerađivačkoj industriji i turizmu, te uz stvaranje domaće potrošnje, osiguravanje uvjeta za plasman proizvoda na izvoznom tržištu', rekao je Friščić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje vezano uz procjene nekih analitičara da HSS, ako na izbore izađe samostalno, neće prijeći izborni prag - Friščić je naglasio kako su postojali oni koji su tvrdili da je misija HSS završena onoga trenutka kada je Hrvatska postala samostalna država.

'Nema brige hoće li HSS prijeći izborni prag; jer tko neće uvažavati ono što mi govorimo ili će kratko trajati ili će teško funkcionirati', dodao je.

Predsjednik HSS-a Friščić nakon izložbe u Martinskoj Vesi, zajedno s predsjednicom sisačko-moslavačkog HSS-a saborskom zastupnicom Marijanom Petir, sudjeluje na obilježavanju obljetnice rođenja braće Radić - 143. obljetnice rođenja Antuna i 140. obljetnice rođenja Stjepana Radića, koje u Trebarjevom Desnom danas organizira sisačko-moslavačka županijska organizacija HSS-a. (Hina)
 

Vezani članci Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 1 Istražitelji pretražili stan i ured gradonačelnika Požege: Dnevnik Nove TV doznaje da neće biti privođenja, slijedi nešto drugo Branko Bačić Bačić pojasnio što će biti sa Žinićem i njegovim statusom u HDZ-u