Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robot na četiri noge

Amerikanci testirali četveronožni transporter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojna istraživačka agencija na svom je YouTube kanalu objavila snimku prve vježbe prototipa četveronožnog transportera LS3 (Legged Squad Support System), radnog imena AlphaDog.

LS3 uključuje senzore koji detektiraju objekte u blizini te program koji određuje kako ih zaobići. Dizajneri LS3 platforme nisu zaboravili na vojnike koji će je koristiti pa je tiha, brza i može nositi više od 100 kilograma opreme te izdržati duge misije, a u budućnosti će reagirati i na glasovne naredbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Veliki pas' Gotovo nečujni robot i buduća 'dodatna oprema' američkih vojnika Slika nije dostupna DVD ponuda Osim ludih vožnji, ništa novo u 'Transporteru 3'

Ovaj LS3 prototip, radnog imena AlphaDog po prvi put je testiran na otvorenome gdje je uspješno svladao uzbrdice, nizbrdice i ostale prepreke, a koristiti će se ondje gdje ne mogu ići ostali transporteri poput tenkova. Konačni cilj američke vojske je imati potpuno autonomne robotizirane transportere, ali i one koje će biti opremljene oružjem i sudjelovati u direktnim borbama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene