Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinu dijelova izradio sam

Napravio džip za samo 628 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Qu Zhibo, kuhar iz Zigong Cityja, potrošio je tri godine i samo 628 dolara kako bi sam sebi napravio džip.

Qu kaže kako bi mu trebalo puno manje vremena da napravi džip, no svakodnevne obveze glavnog chefa u vlastitom restoranu nisu mu dozvoljavale veći angažman. 

Pročitajte i ovo Dekoriranje jela Dokaz vrhunske kvalitete Nove Michelinove zvjezdice na dva hrvatska otoka, Chef otkrio što je bilo ključno Slika nije dostupna 'špotao' goste jer su otišli od stola Chef koji je morao otići jer je prigovorio gostima: "Cijeli moj tim je dao otkaz nakon objave priče u medijima"

Ipak, nakon tri godine truda, Quovo dva metra dugačko i metar i pol visoko vozilo, inspirirano američkim vojnim džipovima, stalalo je samo 4.000 juana, tj. 628 dolara.

Qu je većinu dijelova, osim motora, volana, guma i rezervoara, sam dizajnirao i izradio. Priznaje kako mu je u jednom trenutku to postalo prava opsesija. Iako se po dizajnu, udobnosti i performansama ne može usporediti s modernim vozilima na tržištu, ovaj džip se vozi kako i svi ostali osim što ga pokreće motor od motocikla i što ga prije nego u njega uskočite morate upaliti 'negdje otraga'. 

Maksimalna brzina mu je 30 kilometara na sat, a iako nije 'legalan' Qu i njegovi prijatelji se dobro zabavljaju vozeći ga oko njegova restorana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene