Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskupljenje

Bivši lopov štiti domove svojih žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kineski lopov prešao je na drugu stranu zakona i sada instalira vlastiti sistem za prepoznavanje otisaka prstiju žrtvama provala i to besplatno.

29-godišnji Yang Guihua u zatvoru je služio 4-godišnju kaznu i tada je dobio ideju koju je i patentirao. Kada je izašao iz zatvora osnovao je tvrtku. Njegov sustav se bazira na biometrijskoj tehnologiji, koja dopušta ulaz po karakteristikama određenog ljudskog dijela tijela.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u susjedstvu Svećenik uznemiravao djevojčicu: "Lijepa si. Kraj sebe trebaš imati starijeg i iskusnijeg muškarca" Nadbiskup Đuro Hranić Misa na Cvjetnicu Hranićeva propovijed nakon javne isprike: "Isusova ljubav je veća od svakoga našega grijeha"

>> FOTO: Lopov 'upao' na obiteljski portret

Takvi sistemi nisu novi na tržištu, ali Yang tvrdi da je njegov nemoguće kopirati jer ne radi na principu lozinki kojima se izravno upravlja senzorima, već ako se senzor ošteti, vlasnik nazove određeni broj na mobitelu i tek tamo utipka lozinku.

Instalirao ga je besplatno u domove 100 žrtava, čime se želi iskupiti za svoje prijašnje grijehe, piše Weird Asia News. 'Osjećam se bolje kada pomognem ljudima da poboljšam sigurnost njihovih domova', pojasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene