Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena kotorska skupina

Kod susjeda na brodu pronađeno 20 tona hašiša

Zaplijena droge (Foto: AFP)
Zaplijena droge (Foto: AFP) Foto: Afp
U zajedničkoj operaciji crnogorske policije i Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) prošlog je tjedna zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 milijuna eura, priopćio je u srijedu visoki dužnosnik crnogorske policije Enis Baković.

Dužnosnik crnogorske policije Enis Baković je pojasnio da je 2. kolovoza u vodama Italije zaustavljen brod "Remus" koji je plovio pod panamskom zastavom, zbog sumnje da je krijumčario hašiš, a čiju je posadu činilo 11 crnogorskih državljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

"Nakon detaljnog pretresa broda, pronađeno je i zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 milijuna eura", kazao je Baković novinarima.

Brod "Remus" je isplovio iz male crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gdje je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu. Na povratku je crnogorska policija, u suradnji s američkom agencijom DEA-om, pratila je brod, a kada im se pridružila talijanska policija plovilo s 20 tona hašiša zaustavljeno je u međunarodnim vodama.

Uhićeno je 11 crnogorskih državljana, a policija je ocijenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih skupina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene