Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump:

"Napad u New Yorku pokazuje potrebu za reformom zakona o useljavanju"

Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP)
Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Donald Trump poručio je kako je osumnjičenik ušao u Sjedinjene Države na temelju obiteljske imigrantske vize, koja je, kako je rekao, "nespojiva s nacionalnom sigurnošću".

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da bombaški napad u New Yorku, kojeg je izveo useljenik iz Bangladeša, traži "hitnu potrebu" Kongresa da donese reformu zakona o useljavanju.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Trump je izjavio kako je osumnjičenik ušao u Sjedinjene Države na temelju obiteljske imigrantske vize, koja je, kako je rekao, "nespojiva s nacionalnom sigurnošću".

Podsjetimo, osumnjičeni newyorški bombaš je 27-godišnji Akayed Ullah koji je 2011. s obitelji stigao u SAD iz Bangladeša, objavio je u ponedjeljak zapovjednik policije u New Yorku James O'Neill.

Napadač je izazvao eksploziju na jednom od najprometnijih putničkih čvorišta u New Yorku, ozlijedivši sebe i troje ostalih u činu koji je gradonačelnik Bill de Blasio prozvao pokušajem terorističkog napada.

Nosio je "improviziranu, primitivnu eksplozivnu napravu pričvršćenu za tijelo koju je detonirao namjerno", dodao je O'Neill.

Bombaš je zadobio opekline i druge lakše ozlijede te je prebačen u bolnicu Bellevue na Manhattanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene