Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sarkozy izrazio sućut

Talac i dvojica gusara poginuli u francuskoj akciji spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske pomorske snage svladale su petoricu gusara koji su prije tjedan dana oteli privatnu jahtu u Indijskom oceanu, no pritom je smrtno stradao jedan od talaca i dvojica gusara, izvijestio je službeni Pariz.

Predsjednički je ured također izvijestio da su preostala trojica gusara umiješana u otmicu 4. travnja uhićena. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izrazio je sućut obiteljima poginulog taoca. Istaknuo je da je Francuska odlučna u nastojanju da se odupre ucjenama i nastavi se boriti protiv gusara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Revolucija u tijeku Nije šala: Velike su šanse da će Island u subotu preuzeti gusari! Slika nije dostupna Na sidrištu u Indiji Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen'

Gusari su 4. travnja oteli jahtu Tanit u Adenskome zaljevu. Na jahti su bila dva francuska bračna para i dijete. Predsjednički ured izvijestio je da je u akciji spašavanja poginuo muškarac, vlasnik jahte i otac djeteta koje se s roditeljima nalazilo na njoj.

Francuska mornarica presrela je Tanit u četvrtak. Članovi posade stupili su s njima u vezu, no gusari su odbili ponudu, pa su Francuzi počeli akciju spašavanja.

Francuski su parovi jahtom pošli na odmor, no unatoč više puta ponovljenim upozorenjima vlasti da se ne približavaju somalskim teritorijalnim vodama, zaplovili su prema Zanzibaru, a potom su ih zarobili gusari.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene