Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA U SRBIJI

VIDEO Prosvjednici nakon sramotnog intervjua sa silovateljem jajima gađali zgradu tabloida: "Nasilnike u zatvore, ne u medije!"

Prosvjed u Srbiji
Prosvjed u Srbiji Foto: Screenshot/Twitter
Stotine prosvjednika, pretežito djevojaka i žena, okupilo se u srijedu ispred redakcije provladinog tabloida Informer u središtu Beograda, zahtijevajući odgovornost vlasnika i urednika zbog intervjua s osuđenim serijskim silovateljem koji je objavio taj list.

Prosvjed je organizirala inicijativa Ženska solidarnost, a pred zgradom u kojoj se nalazi redakcija Informera okupilo se nekoliko stotina ljudi. Tamošnji mediji javljaju i kako su okupljeni građani gađali ulaz u zgradu jajima. 

 

 

"Neću nositi nož i sprej - hoću zakonsku zaštitu", "Revolucija", "Gasi Informer", "Gdje su institucije", "Uhapsite Dragana", uzvikivali su prosvjednici.

"Serijskim silovateljima nije mjesto u javnom prostoru, emisijama i klipovima, nego u zatvoru", poručili su iz inicijative.

"Kad pomisliš da ne može niže - Informer", stoji u jednoj od njihovih Facebook objava.

Na društvenim mrežama objavljene su i fotografije prosvjednica sa transparentima. "Nasilnike u zatvore, ne u medije", stoji na jednom od transparenata.

Novinarske udruge, brojne oporbene stranke i predstavnici civilnog društva su, uz osudu uređivačkog poteza Informera i njegova vlasnika i glavnog urednika Dragana J. Vučićevića, upozorile da je tim intervjuom, dominantno najavljenim na naslovnici tabloida, eksplicitno prekršen novinarski kodeks i sve moralne norme.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Iranu DVANAESTA NOĆ Nastavljaju se noćni prosvjedi u Iranu unatoč krvavoj represiji: Žene skidaju hidžabe, muškarci pale slike ajatolaha Hamneija

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda u Iranu - 4 JOŠ JEDNA IRANKA UBIJENA Prosvjed ispred veleposlanstva u znak solidarnosti sa sestrama u Iranu: "Zvala se Hadis Najafi, imala je 20 godina..."

Vučićević je čest gost provladinih televizija u kojima komentira poteze vlasti, neskriveno podupirući srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Prosvjednici su danas zatražili da država posegne za zakonima i zakonsku zaštiti djevojke i žene od potencijalne opasnosti, obzirom na sklonosti sugovornika Informera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene