Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osumnjičen za napade u Parizu

Odvjetnici odustali od obrane Salaha Abdeslama: "Odbija odgovarati na pitanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici glavnoga osumnjičenog pariškog napadača Salaha Abdeslama rekli su u televizijskom intervjuu u srijedu da ga više neće braniti.

"Obojica smo odlučili da odustajemo od njegove obrane", rekao je odvjetnik Frank Berton u intervjuu za televiziju BFM.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj se oglasila MAJKA PARIŠKOG BOMBAŠA SAMOUBOJICE 'Nije htio ubiti nikoga, možda se raznio zbog stresa' Slika nije dostupna Pojedini još na slobodi SVE NA JEDNOM MJESTU Ovo su poznati detalji o napadačima iz Pariza

"Ne mislimo da će progovoriti, iskoristit će pravo da šuti", kazao je Berton u zajedničkom intervjuu s kolegom Svenom Maryjem.

Odbija odgovarati na pitanja

"U toj poziciji, što i očekujete. Od početka smo govorili ... ako naš klijent bude šutio, odustat ćemo od njegove obrane", dodao je Berton.

"Kada imate osjećaj da ste došli samo u posjet u zatvor, to je trenutak kad morate donijeti odluku", kazao je.

Abdeslam odbija odgovarati na pitanja nakon što je u travnju iz Belgije prebačen u Francusku a pretpostavlja se da je ljut zbog neprekidnog nadzora njegove ćelije.

Nakon četiri mjeseca u bijegu, Abdeslam je uhvaćen 18. ožujka u Molenbeeku u briselskoj četvrti poznatoj kao rasadištu islamističkog ekstremizma, gdje je odrastao.

Optužbe za terorizam

Prebačen je u Francusku gdje se 27. travnja suočio s optužbom za terorizam.

Istražitelji trebaju precizirati točnu ulogu koju je Abdeslam imao u koordiniranim napadima na pariške barove, restorane, koncertnu dvoranu i stadion prošlog studenoga kada je ubijeno 130 ljudi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene