Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAVNOPRAVNOST SPOLOVA U NJEMAČKOJ

Grad dopustio kupanje u toplesu u bazenima: I dalje ima nezadovoljnih jer će ta mjera vrijediti samo za vikend

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemački grad Göttingen postat će prvi u zemlji koji će dopustiti kupanje u toplesu u svojim bazenima, što je, kako kažu, mjera usmjerena na veću ravnopravnost spolova.

Ova mjera bit će ograničena na vikende i bit će na snazi od 1. svibnja do kraja kolovoza, priopćile su u četvrtak gradske vlasti.

Ovom odlukom grad postaje preteča u državi vezano uz raspravu o jednakom tretiranju spolova kako bi mogli pokazati goli torzo u objektima za razonodu na vodi, poput bazena.

U Njemačkoj je većina sauna miješana, odnosno istodobno u njima mogu biti i žene i muškarci, a od svojih klijenata zahtijevaju da budu goli iz higijenskih razloga.

Ova odluka gradskih vlasti motivirana je incidentom koji se dogodio prošle jeseni na jednom od bazena.

Zaštitar je zamolio kupača, za kojeg je mislio da je žena, da pokrije grudi. No, ta je osoba odbila jer se identificira kao muškarac i posljedično joj je zabranjen pristup ustanovi.

Pročitajte i ovo Ivica Andabak, voditelj kupališta Opreza nikad dosta Spas na od vrućina traži se i na bazenima, evo par savjeta za sigurnost: "Budite oprezni i ne precjenjujte se!"
Pročitajte i ovo Voda - 4 Mnogima je luksuz U nekim je zemljama skuplja od goriva, a Hrvatska ima najveću zalihu u Europskoj uniji. Stanovnici metropole pak doslovno hodaju po njoj

Taj je događaj izazvao burnu raspravu gradskih vlasti koje su ovog tjedna konačno najavila otvaranje kupanja bez gornjeg dijela kupaćeg kostima za sve.

Međutim, rasprava o toj temi nije završila. Neki žale zbog odluke da se ta mjera primjenjuje samo za vikend.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene