Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Spas na od vrućina traži se i na bazenima, evo par savjeta za sigurnost: "Budite oprezni i ne precjenjujte se!"

Kupača na bazenima ima i u Bizovcu. Treba biti oprezan i s hladnim pićima, hranom, a pogotovo ako se sve to kombinira s ulaskom u hladnu vodu.

Voditelj bazena dao je neke savjete ljudima koji dolaze na kupanje. ''U iznimno ekstremnim vremenskim situacijama, trebali bi se istuširati, da ne ulaze u bazen vrući, ne ulaziti naglo u vodu nakon obilnih obroka, da se ne precjenjuju'', istaknuo je Ivica Andabak te dodao kako na bazenima djeluje redarska služba koja preventivno pazi na kupače.

Ivica Andabak, voditelj kupališta Ivica Andabak, voditelj kupališta Foto: DNEVNIK.hr

"Nema ni skakanja naglih", dodao je.

Kazao je da zna biti intervencija. ''Uglavnom su to stariji ili mlada djeca, ali postoji i medicinska služba koja je na mjestu za nekoliko minuta. Uglavnom to prolazi dobro'', pojasnio je Andabak za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sportski centar Košutnjak Tragedija u Srbiji: Na bazenu nastradao dječak, u teškom stanju prevezen na hitnu gdje je preminuo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tko je kriv za smrt djeteta? Utapanje dječaka u bazenu snimile nadzorne kamere, otac traži pravdu: "Tko je gluhonijemu osobu zaposlio kao čuvara bazena?"

Andabak ističe kako kupači trebaju potražiti hlad, a ne boraviti dugo u bazenu pod suncem ili se predugo sunčati. ''Malo pod suncobranima, malo u vanjskim bazenima. Kombinirati'', savjetovao je voditelj bazena u razgovoru s Marinom Bešić Đukarić.


Više savjeta za kupače pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene