Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin nad djetetom

"Njegovi zločini su bili sadistički i neopisivo okrutni": Osuđen bivši specijalni agent koji je zlostavljao djecu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bivši specijalni agent zračnih snaga osuđen je u ponedjeljak na 10 godina zatvora nakon što je priznao krivnju za seksualni zločin nad djecom koji se dogodio u bazi Lewis-McChord u državi Washington.

Joshua Carl Harrod (44) iz Spanawaya, Washington, koji je također kasnije služio kao regrut Nacionalne garde, radio je za Ured za posebne istrage zračnih snaga kada je u svom domu seksualno zlostavljao dijete ostavljeno na njegovu skrb tijekom sedam mjeseci. Američki okružni sudac Benjamin Settle rekao je da su Harrodovi zločini bili "sadistički" i "neopisivo okrutni", navodi se u priopćenju američkog državnog odvjetništva. Harrod se izjasnio krivim za svoje zločine.

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi"

Pročitajte i ovo Akcija ukrajinske vojske Vješti padobranac VIDEO Ukrajinci slave novog heroja: Pogledajte kako je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopnjaka

Harrod je, prema vlastima, seksualno zlostavljao dijete između listopada 2017. i travnja 2018. u svojom domu. U dopisu o kazni iz ureda američkog tužitelja navodi se da je u to vrijeme živio u prikolici u Holiday Parku, kampu koji se nalazi u Joint Base Lewis-McChord.

Maloljetna žrtva bila je u dobi od sedam do osam godina i posjećivala bi ga vikendom, kada bi Harrod prisiljavao dijete na seksualne odnose. Napustio je zračne snage 2018. i otišao služiti u Nacionalnu gardu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno polemike FOTO Grozomorno stvorenje isplivalo iz morskih dubina: Ni iskusni ribiči nisu vidjeli takvo nešto

"Harrod se odvojio od zračnih snaga 2018. i, prije uhićenja u ovom slučaju, služio je kao regrut za nacionalnu gardu u Lakewoodu, Washington", priopćilo je američko tužiteljstvo, piše Yahoo.

Optužen je u srpnju 2021. za seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 12 godina.

Harrod se također izjasnio krivim za davanje lažne izjave vladinoj agenciji za pokušaje lažiranja telefonskih zapisa povezanih s dokazima u slučaju, navodi se u priopćenju za javnost.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene