Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri mjeseca zatočeništva

UZNEMIRUJUĆE Krvave, pretučene, zlostavljane - roditelji otetih tinejdžerica objavili potresne fotografije: "Ne želim ni zamišljati što se tamo događa"

Otete djevojke
Otete djevojke X/BringThemHome/Screenshot
Aktualno Galerija Otete djevojke Otete djevojke Foto: X/BringThemHome/Screenshot Daniela Gilboa Daniela Gilboa Foto: X/BringThemHome/Screenshot Agam Berger Agam Berger Foto: X/BringThemHome/Screenshot Lili Albag Lili Albag Foto: X/BringThemHome/Screenshot +0 Karina Ariev Galerija 1/5 >>
Roditelji djevojaka koje je Hamas oteo 7. listopada u napadu na Izrael objavili su njihove potresne fotografije i uputili apel javnosti zahtijevajući hitno oslobađanje. "Zamislite da je to vaša kći, vaša djevojčica u njihovim rukama", rekla je majka jedne otete djevojke.

Roditelji tinejdžerica koje su oteli hamasovci dijele njihove potresne fotografije zahtijevajući njihovo hitno oslobađanje.

Slike prestravljenih i zakrvavljenih djevojaka snimljene su na videomaterijalu samo nekoliko sati nakon što su ih oteli. Liri Albag (18), Karina Ariev (19), Daniela Gilboa (19) i Agam Berger (19) izgledaju na njima kao sjene djevojaka kakve su bile prije zatočeništva.

Prošla su tri mjeseca od one snimke na kojoj su postrojene uza zid u Gazi, ruku vezanih na leđima, a još uvijek su u zatočeništvu. Pregovori o razmjeni zarobljenika između Izraela i Hamasa su stali, a roditelji djevojaka apeliraju na svjetsku javnost jer su se pojavili novi detalji da su neke silovane pod prijetnjom oružjem ili da su im amputirani udovi.

"Zamislite da je to vaša kći, vaša djevojčica u njihovim rukama", rekla je Danijelina majka Orly.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska Bliski istok gori "Mogao bi izbiti još jedan rat!" Ozbiljno upozorenje zbog rasplamsavanja sukoba i novog krvavog napada

Lirin otac Eli rekao je: "Samo zamislite da jedan dan nemate kontakt sa svojim djetetom i da znate da je u rukama loših ljudi. Što bi bilo da je iza vas takvih 90 dana? Ovo nas ubija. Svaka minuta je kao sat."

Djevojke su otete iz Nahal Oza, blizu granice s Gazom, u prvim satima napada Hamasa na Izrael 7. listopada, a tada su objavili i brojne videe sa zarobljenicima.

"Ako su sposobni za to, što tek rade 90 dana? Ne želim zamišljati što se događa", rekla je majka Danijele, talentirane glazbenice koja je sanjala da postane pjevačica.

Roditelji otetih djevojaka pomažu jedni drugima u teškoj boli, piše Daily Mail.

"Puno zajedno plačemo. Puno razgovaramo, razumijemo se", rekla je majka četvero djece Shira Albag, čija je najmlađa kći Liri planirala putovati svijetom.

Ali od onih koji su oslobođeni pojavile su se horor-priče. Najstarija kći Shlomi Berger, Agam, nadarena je violinistica koja je imala obećavajuću budućnost.

"Čuli smo za seksualno zlostavljanje. Kao otac, ne mogu to zamisliti. Obitelj je rastrgana", rekao je jedan otac.

Chen Goldstein-Almog provela je u zatočeništvu 51 dan i vidjela je četiri djevojke s fotografija.

Pročitajte i ovo Prosvjedi seljaka u Njemačkoj - 3 Seljaci izazvali kaos VIDEO Počeli povijesni prosvjedi u jednoj od najmoćnijih europskih država, tvrtke panično zovu radnike: "Ne krećite na posao!"

"Snažne su i nisu izgubile nadu. Ali bile su na rubu prije pet tjedana kad smo se rastali od njih. Treba ih osloboditi. Ne mogu biti tamo više nijedan dan", rekla je medijima.

Neke od djevojaka bile su teško ranjene i nisu dobile odgovarajuću medicinsku skrb, pa su ostale bez udova.

"No rekle su da će se i s tim lakše nositi nego s fizičkim i seksualnim zlostavljanjem", poručila je Goldstein-Almog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene