Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi nakon inauguracije

Ljevičari se u Portlandu sukobili s policijom, u Seattleu porazbijali prozore na institucijama i zapalili američku zastavu

Prosvjednici, uglavnom krajnji ljevičari, u srijedu su se sukobili s policijom u Portlandu i Seattleu, a nereda je bilo i u drugim gradovima.

Policija se u srijedu u Portlandu sukobila sa skupinom krajnjih ljevičara nakon što je oko 150 nezadovoljnika izborom predsjednika Bidena napravilo štetu na federalnoj zgradi Centra za carinu i migracije. Nemiri u krugu centra počeli su kada su okupljeni zgradu počeli gađati kamenjem i jajima te razbijati prozore, kazao je narednik policije Portlanda Kevin Allen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

"Na zgradi su napravili veću imovinsku štetu. Svatko tko je umiješan u kriminalno ponašanje, uključujući vandalizam i pisanje grafita, može biti uhićen ili priveden", objavila je policija na službenom Twitteru.

 

Allen je rekao i kako su pojedinci nosili papar-sprejeve, kao i oružje slično pištoljima za omamljivanje. Potvrdio je da je policija koristila gumene metke, a prosvjednici oteli najmanje jedan policijski bicikl. 

Policija je kasnije propćila kako su ukupno uhitili osam osoba, a objavila je i njihovu dob te imena i prezimena.

U Seattleu su se prosvjednici također sukobili s policijom, pri čemu je uhićeno najmanje dvoje ljudi. Gradska policija na Twitteru je objavila fotografije štete na zgradama te objasnila da je jedan od napadnutih objekata trgovina Amazona, a razbijeni su i prozori na zgradi jedne sudnice.

Sve je počelo oko 16:30 po lokalnom vremenu kada se nekoliko osoba okupilo u parku i nakon toga počelo marširati prema centru grada. Nosili su transparent koji je poručivao "Ukinite ICE" (U.S. Immigration and Customs Enforcement), a na drugom je stajalo da prosvjeduju protiv novog predsjednika Bidena i snaga sigurnosti. Hodajući ulicama, prosvjednici su napadali one koji im se nisu pridružili kao i policajce na motorima. U jednom trenutku zapalili su i američku zastavu, piše Fox News

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene