Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusiju razdire alkoholizam

Na godinu pola milijuna ljudi umre od alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretjerano uživanje u alkoholnim pićima ubija pola milijuna osoba svake godine u Rusiji i ostavlja posljedice na životni vijek muškaraca, niži od onog siromašnih zemalja poput Bangladeša i Hondurasa, piše u izvješću.

'Prekomjerna upotreba alkohola svake godine izazove preranu smrt približno 500.000 osoba u Rusiji', piše Građanska komora Rusije u dokumentu koji citira agencija RIA Novosti. 'Epidemija alkoholizma u Rusiji dovela je do toga da je smrtnost muškaraca na slobodi tri puta veća od smrtnosti muškaraca iste dobi koji su u zatvoru', bilježe autori izvješća naslovljena 'Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji: društveno-ekonomske posljedice i mjere za borbu'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Zloporaba alkoholnih pića ustanovljena je i kod velike većine počinitelja zločina. 'Približno 80 posto ubojica pijano je u trenutku zlodjela. Približno 40 posto samoubojica' u istom je stanju, dodaje se u izvješću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene