Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

OGLASIO SE I MORH

VIDEO Rusi hrvatskom vojnom izaslaniku pokušali uručiti službenu notu, ali on je odbio. Pogledajte kako je to izgledalo

Ministarstvo obrane očitovalo se o pozivu hrvatskog vojnog izaslanika u Ministarstvo obrane Ruske Federacije. Ondje je, podsjetimo, pozvan zbog 200 hrvatskih plaćenika koji se nalaze u Ukrajini.

Hrvatski vojni izaslanik u Ruskoj Federaciji je u srijedu pozvan na razgovor u Ministarstvo obrane Ruske Federacije zbog 200 hrvatskih plaćenika koji se nalaze u Ukrajini.

Ondje mu je, objavilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, prenesena "zabrinutost navodnim podatkom da se u Ukrajini nalaze hrvatski državljani koji se tamo bore".

MORH navodi da je izaslanik rekao da "Ministarstvo obrane RH nema takvih saznanja te niti jedna druga institucija u Republici Hrvatskoj nema veze s eventualnim pojedincima koji se tamo možebitno nalaze".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tjedan dana krvavog sukoba Kako god rat završio, već se ocrtava Putinova slika u povijesti: "Ili je promijenio pravila, ili je vratio neka stara. Nažalost, tu je"

Pročitajte i ovo In Magazin: Rade Šerbedžija - 8 Rasplakao i druge Uplakani Rade oglasio se o ratu u Ukrajini, bio je vidno potresen: "U divnom gradu bombe padaju, dok neka djevojčica svira i sretna je"

MORH dodaje da je izaslanik na razgovor pozvan i sljedeći dan te "mu je ponovljena 'teza' od dan ranije, ovaj put uz pokušaj uručivanja 'službene pisane note'".

On je saslušao pročitani tekst note, ali ju nije preuzeo "iz razloga jer podaci u noti o možebitnom sudjelovanju hrvatskih državljana u borbama u Ukrajini nisu poznati institucijama u Republici Hrvatskoj, a sve da su i točni, isti nemaju apsolutno nikakve veze s institucijama Republike Hrvatske, a ponajmanje s Ministarstvom obrane RH čijem se predstavniku pokušala uručiti navedena nota".

MORH na kraju napominje "kako Ministarstvo obrane osuđuje rusku agresiju i invaziju na Ukrajinu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene