Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagiralo ministarstvo

VIDEO Susjedi razbjesnili Ukrajince: Objavili snimku kojom se poziva na primirje u Ukrajini, ali na karti nema - Krima

Mapa Ukrajine
Mapa Ukrajine Foto: Afp
Budimpešta objavila video u kojem Krim nije prikazan kao teritorij Ukrajine.

Ukrajinskom ministarstvu vanjskih poslova zasmetao je video koji je objavila mađarska vlada 30. svibnja. Na spornom videu prikazuje se karta Ukrajine bez Krima.

Pročitajte i ovo Satelitske snimke nuklearne elektrane Zaporižja - 1 Opasno stanje Razotkrivene mračne tajne ukrajinske nuklearke koja je na korak od katastrofe! Radnike drže kao taoce, a oni poručuju : "Bit će puno gore od Fukushime i Černobila"

Video od 30 sekundi poziva na primirje u Ukrajini, a u videu je ilustrirana eksplozija iznad Ukrajine na kojoj nedostaje Krim. Važno je napomenuti da Mađarska nije priznala rusku aneksiju Krima iz 2014. godine.

"Identificiranje Krimskog poluotoka kao teritorija koji nije dio Ukrajine protivi se ponovljenom stavu Budimpešte u podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar njezinih međunarodno priznatih granica", izjavilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Kyiv Independent.

Pročitajte i ovo Napad na Kijev Dramatični prizori VIDEO Pogledajte kako ruski projektil pada na autocestu prepunu auta: Dva vozača do kraja života pamtit će taj trenutak

Uz to, ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine pozvalo je Budimpeštu da prestane potvrđivati ruske tvrdnje te da se pridržava međunarodnih obaveza koje priliče članici UN-a, EU-a i NATO-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene