Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Groznica El Gorda

Euforija u Španjolskoj: Brojni građani osvojili pozamašne iznose na najpoznatijoj božićnoj lutriji

Aktualno Galerija El Gordo zaludio Španjolce - 1 El Gordo zaludio Španjolce - 1 Foto: DNEVNIK.hr El Gordo zaludio Španjolce - 2 El Gordo zaludio Španjolce - 2 Foto: DNEVNIK.hr El Gordo zaludio Španjolce - 3 El Gordo zaludio Španjolce - 3 Foto: DNEVNIK.hr El Gordo zaludio Španjolce - 4 El Gordo zaludio Španjolce - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 El Gordo zaludio Španjolce - 5 Galerija 1/7 >>
Španjolskom je zavladala groznica El Gorda. Izvučeni su dobitnici najpoznatije božićne lutrije. Najčešća uplata za listić iznosila je dvadeset eura, a građanima je mogla donijeti dobitak od četiristo tisuća eura. Fond nagrada ovogodišnje lutrije bio je najveći dosad!

Dobitnička euforija u Španjolskoj. Brojni građani osvojili su pozamašne iznose na najpoznatijoj božićnoj lutriji. Ukupan fond nagrada ove godine iznosio je vrtoglavih dvije milijarde i 410 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

"Nisam to još procesuirao. Bio sam u planinima sa psima i vratio se jer sam dobio poziv. Supruga nije vjerovala, počela je vrištati, upalila TV, potražila broj i provjerila je li broj točan. Nismo naviknuli na pobjedu", kazao je dobitnik druge nagrade Jose Manuel Fernandez.

Ponosni i oni koji su pobjedničke listiće prodali.

"Nikad to ne očekujete, uvijek zamišljate kako bi to bilo, ali ponekad se i dogodi", govori prodavač Javier Monino.

Svaki s glavnim dobitnim brojem osvojio je 400.000 eura. Dobitnike su tradicionalno izvlačila djeca u madridskom kazalištu. Ove godine, unatoč pandemiji, uz gledatelje. Uzbuđeno se čekalo u redu od ranog jutra.

"To je puno više od kupovine listića, to je atmosfera i slavlje, biti ovdje s prijateljima svake godine. Zato ne volimo kupovati putem interneta", objašnjava Juan Lopez.

Španjolska božićna lutrija datira još iz 1812. Jedan je od središnjih događaja u zemlji, a svatko želi okušati sreću. Procjenjuje se da su Španjolci ove godine na kupnju listića potrošili u prosjeku 66 eura po osobi.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene