Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao pištolj

Kamere snimile brutalnu likvidaciju u centru Beograda: Vođa navijača Partizana bježao je od ubojice, ali je pokošen sa šest metaka

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Srpska policija, ilustracija (Foto: AFP) Srpska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Beogradska policija (Foto: Arhiva/AFP) Galerija 1/3 >>
Ljubomir Marković Kića ubijen je u petak navečer na benzinskoj postaji u Beogradu. Navodno je kod sebe imao pištolj, ali ga nije stigao upotrijebiti. Policija se nada da će uz pomoć kamera uloviti odbjeglog ubojicu.

Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača "Alkatraz" likvidiran je sinoć na Voždovcu sa šest hitaca koje je u njega ispalio nepoznati napadač na benzinskoj postaji u Ulici Grčića Milenka.

Pročitajte i ovo Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) POSMRTNI OSTACI NISU PRONAĐENI Izvješće američke obavještajne agencije: Saudijski princ odobrio likvidaciju novinara Jamala Khashoggija Vladimir Putin (Foto: AFP) upozorenje ostalima? Prije dvije godine zadao je težak udarac Vladimiru Putinu, a sada je uhićen: Ruski guverner tereti se za likvidaciju poduzetnika

Srpski Telegraf piše kako je Marković prije ubojstva bio u sportskom "balonu", gde je igrao nogomet, a ubojica ga je čekao ispred objekta. "Balon" u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini benzinske na kojoj je napadnut.

Pokušao je pobjeći od napadača, ali ga je ubojica sustigao. Kako neslužbeno doznaju srpski mediji, Marković je kod sebe imao pištolj, ali nije ga nije stigao upotrijebiti.

Policija je tijekom večeri pregledala i snimke nadzornih kamera s okolnih zgrada i na njima se vidi kako ubojica bježi s mjesta nesreće.

Kako Telegraf piše u subotu, najmanje 4 kamere pokrivaju mjesto gdje je Marković ubijen. Nekoliko kamera postavljeno je na samu benzinsku postaju, a jedna snima ulicu sa sportskog "balona".

Čim se proširila vijest o likvidaciji, na mjesto ubojstva odmah su pristigli navijači Partizana. Klub se dosad nije oglasio o ubojstvu jednog od vođa svoje navijačke skupine. 

Bio osuđen za ubojstvo francuskog navijača

Srpska policija odmah je blokirala taj dio grada. Telegraf piše kako su se bacili u potjeru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubojica pobjegao s mjesta zločina. Svi izlazi iz Beograda bili su zatvoreni te se provodila kontrola vozila.

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dijete, a bavio se i kickboksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubojstvo Bricea Tatona, francuskog navijača kojeg su huligani prebili u centru Beograda. 

Marković je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Francuza, ali mu je kazna smanjena. Na slobodu je izašao 2017. godine.

Prije nego je postao vođa Alkatraza, Marković je bio navijač - Crvene Zvezde. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene