Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo je vrlo rijetko"

Jedna od najvećih pljački u povijesti te zemlje: Pokrali zračnu luku i nestali, poznato što je bilo u kontejneru

Zračna luka u Torontu
Zračna luka u Torontu Foto: Afp
Iz zračne luke Pearson International u Torontu nestalo je zlato vrijedno milijune dolara, što je jedna od najvećih pljački u Kanadi.

Kanadska policija istražuje pljačku tešku gotovo 20 milijuna kanadskih dolara u zlatu i drugim predmetima "visoke vrijednosti" u zračnoj luci Pearson u Torontu.

Regionalni policijski inspektor Stephen Duivesteyn rekao je za Toronto Star da je kontejner ukraden nakon što je istovaren iz aviona u skladište.

"Mogu reći da je kontejner imao pošiljku visoke vrijednosti. Sadržavao je zlato, ali ne samo zlato, sadržavao je druge predmete novčane vrijednosti", rekao je Duivesteyn za Star.

Policija vodi istragu i još nitko nije uhićen. Duivesteyn je rekao da to u ovom trenutku ne bi nazvao profesionalnim poslom. Policija nije identificirala odredište ukradenog tereta niti je potvrdila da je zlato još uvijek u zemlji.

"Ovo je vrlo rijetko", rekao je Duivesteyn.

Pročitajte i ovo Bonnie Gooch Treća (ne)sreća Bonnie ponovno u akciji, ali bez Clydea: Žena (78) po treći put pokušala opljačkati banku

Uprava zračnih luka na području Toronta (GTAA) rekla je u kratkom priopćenju da su lopovi pristupili skladištu izvana.

Zlato iskopano u Kanadi često se drži u Pearsonu prije nego što se preveze u inozemstvo. Gotovo polovica kanadskog zračnog teretnog prometa prolazi kroz tu zračnu luku.

Ova je krađa jedna od najvećih u povijesti Kanade, među kojima je krađa javorova sirupa 2011. i 2012. kada su lopovi iz skladišta u blizini Quebeca izvukli 9600 bačvi javorova sirupa procijenjenog na između 15 i 20 milijuna dolara.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene