Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja nacionalnoj sigurnosti

BiH: Uhićen radikalni islamist - Izrečena mu mjera protjerivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti BiH proglasile su prijetnjom nacionalnoj sigurnosti pripadnika radikalnog islamističkog pokreta selefija podrijetlom iz Makedonije te su naložile njegovo protjerivanje iz ove zemlje, priopćeno je u ponedjeljak iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima u ponedjeljak je "otkazala boravak i izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na razdoblje od 3 godine državljaninu Makedonije S.B. (rođen 1984. godine), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH".

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Makedonski državljanin koji se dovodi u vezu s "radikalnim sljedbenicima selefizma" u BiH, inspektori Službe za poslove sa strancima locirali su na području Zenice. Zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH priveden je i smješten smješten pod nadzor u Imigracijski centar. Tridesetjednogodišnji makedonski selefija u BiH je boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka, jer je bio u izvanbračnoj zajednici s državljankom BiH.

O posljednjim terorističkim napadima na Balkanu - 'To je samo početak'

Služba za odnose sa strancima je odmah po prikupljanju podataka o aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost u BiH, procesuirala makedonskog državljanina te poduzela mjere kako bi ga se udaljilo iz BiH. Iz Službe su najavili su da će i ubuduće nastaviti provoditi pojačani nadzor kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene