Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPUŠNI VENTIL

Raste popularnost sobama u kojima možete sve porazbijati, ali stručnjaci imaju važno upozorenje

Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Sreću neki pronalaze uništavajući stvari. Tako se rješavaju stresa pa su se poduzetnici dosjetili kako i zaraditi na stresu - otvorili su sobe za bijes.

Uništavanje kućanskih predmeta ovim ljudima idealan je lijek protiv stresa. Tko želi razbijati, može odabrati jedan od ponuđenih alata i onda plaća sve što uništi. Primjerice dva eura za vazu, 35 eura za lupanje po televizoru i slično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODIGNUTA OPTUŽNICA Sjekirom demolirao auto, uvjeren da se osvećuje šefu Slika nije dostupna sam je pozvao policiju Žele mu pomoći: Radnička fronta pozvala da im se javi muškarac koji je sjekirom razbio šefov auto

"Osjećaji koji prevladavaju dok ovo radim više su pozitivni nego negativni", rekao je Raivis iz Rige.

S njime se slaže i Elza: "Vrijedilo bi doći ovdje jednom godišnje na emocionalno pražnjenje jer bi kod kuće bilo prilično skupo bacati sve tanjure u zrak."

Vlasnik prostorije za razbijanje kaže da su korisnici uglavnom pojedinci ili parovi, uglavnom mlađi, koji rade u uredima za računalima. "U početku je plan bio stvoriti mjesto za zabavu, ali je uskoro postalo jasno da to nije čista zabava, nego ustvari terapija", rekao je Kristaps Zalitis, vlasnik antistres sobe.

Međutim, neki psiholozi kažu da adrenalin i osjećaj ugode koji nastaju na tom mjestu mogu kod ljudi pojačati agresivnost.

"Ako nauče redovito koristiti agresivno i destruktivno ponašanje, zašto to ne bi učinili opet? Naravno, rizik je kratkoročno olakšanje", kazala je Ieva Bite, profesorica psihologije s latvijskog sveučilišta.

No korisnici kažu da je njihovo uništavanje rezervirano samo uz sobu u kojoj se razbijanjem rješavaju stresa

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene