Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mediji u BiH: Izgredi zasjenili utakmicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tučnjava između navijača Hrvatske i BiH bacila je nepotrebnu sjenu na dobru i zanimljivu utakmicu nogometnih reprezentacija dvije države, konstatacija je koju dijeli većina bosanskohercegovačkih dnevnih listova.

O tome tko je kriv za izgrede, sarajevski dnevni listovi nemaju jasno stajalište, iako je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Jusuf Zornić već u srijedu poslije podne kazao kako su tučnjavu započela petorica navijača BiH poznata policiji po kaznenim djelima.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, reporterka Nove TV Dnevnik Nove TV u Ateni Barbara Štrbac otkriva što dalje čeka uhićene Hrvate u Grčkoj: "To je ovdje vrlo ozbiljno kazneno djelo" Slika nije dostupna Bijes navijača nakon poraza Hajduka Bilanca nereda na Poljudu: 7 privedenih, među njima i maloljetni

"Dnevni avaz" piše kako postoji "više verzija" o tome tko je kriv za tučnjavu te da policija tek treba utvrditi što se i kako zbilo.

Ovaj list zato ističe kako su hrvatski navijači odgovorni za izgrede na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kada je morala intervenirati policija zbog čega je utakmica nakratko prekinuta. 

>> Pet Hrvata ozlijeđeno, dva navijača uhićena

Tada su ozljeđena četiri zaštitara i jedan policajac kao i dvojica navijača, jedan iz Sarajeva a drugi iz Bjelovara.

Izvještavajući o izgredima koji su zasjenili utakmicu "Oslobođenje" navodi kako su navijači Hrvatske sjedili u lokalnom kafiću te da nisu nikoga provocirali no ipak su bili napadnuti.

Isti list ipak upozorava kako su novinari iz Hrvatske napad
pokušavali prikazati kao izraz nacionalne netrpeljivosti prema
Hrvatima "što apsolutno nije točno s obzirom na to da se navijačke tuče dešavaju i prije utakmica dva gradska rivala".

Novinar "Oslobođenja" kao dokaz da nije rječ o nacionalistički motiviranom izgredu uzima i činjenicu da "hrvatski novinari bez problema prate Sarajevo film festival" kao i da u tom gradu "živi jako puno Hrvata".

O samoj utakmici ovaj list uglavnom prenosi samo pohvale te citira najboljeg bosanskohercegovačkog igrača Zlatana Muslimovića koji je kazao kako je Hrvatska potvrdila da je nogometna velesila.

Osim trojice uhićenih nakon tučnjave u ulici Ferhadija, kako
preciziraju lokalni mediji, iza rešetaka se u srijedu navečer našlo još 8 osoba, trojica državljana BiH te 5 državljana Hrvatske.

Trojica Bosanaca uhićena su zbog oštećenja autobusa koji je prevozio hrvatske navijače, dvojica Hrvata zbog pokušaja unošenja teleskopskih poalica na stadion, jedan zbog napada na policajca, a preostala dvojica zbog remećenja javnog reda i mira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene