Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi nakon utakmice

Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena

Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5
Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Ronald Gorsic / CROPIX
Aktualno Galerija Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 1 Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 1 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 2 Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 2 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 3 Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 3 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX +1 Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 4 Galerija 1/6 >>
Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima jučerašnjih nereda nakon utakmice između NK "Lokomotiva" i NK "Hajduk". Lakše je ozlijeđeno osam policijskih službenika.

Osam policajaca je ozlijeđeno nakon što su na njih nasrnuli navijači u Zagrebu nakon utakmice Lokomotiva-Hajduk. 

Policija je objavila detaljno priopćenje:

Jučer od 17.30 do 19.25 sati na Trešnjevci u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK "Zagreb" odigrana je nogometna utakmica između NK "Lokomotiva" i NK "Hajduk" na kojoj je bilo nazočno oko 4500 gledatelja (od čega oko 1400 gostujućih).

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata

Osiguranje do samog kraja utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja.

Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policijske službenike, koji su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica - tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.

Privedena trojica gostujućih navijača 

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i jedan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Napad na službenu osobu".

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U samom je događaju lakše ozlijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil.

"Činjenice još uvijek utvrđujemo, ali tri osobe su odmah dovedene u službene prostorije, od toga smo dvije prekršajno prijavili, a jednog muškarca od 23 godine za kazneno djelo napad na službenu osobu", rekla je Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

"Naravno da uvijek osuđujemo bilo kakvu vrstu nereda, da sam protiv toga i svi zajedno se moramo boriti protiv takvih stvari", istaknuo je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene