Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić zadovoljan, Rakitić i dalje bez dozvole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zadovoljan sam našim nastupom u Sarajevu i pobjedom protiv ozbiljnog protivnika", istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić dan nakon pobjede "Vatrenih" 5:3 protiv Bosne i Hercegovine.

"Bili smo dominantni i remda smo nastupili bez dvojice naših najkreativnijih igrača Nike Kranjčara i i Luke Modrića stvorili smo niz prilika i imali mnogo lijepih akcija. Jedino me ne veseli što smo primili tri pogotka", rekao je Bilić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO Bilić poziva sve na strpljenje: Ne smijemo srljati Slika nije dostupna Bilić u brigama: Problemi s Modrićem, Kranjčarom, lijevim bokom…

Bilić i njegovi najbliži suradnici detaljnu analizu utakmice načinit će nakon što pregledaju snimku, no svi su istakli zadovoljstvo nastupom na "vrućem" terenu u Sarajevu.

"Kvalitetnija smo momčad i to smo dokazali. Imali smo i pogrešaka koje ćemo pokušati ispraviti," dodao je Asanović, dok je Prosinečki kazao kako smatra da se neke pogreške ne bi dogodile da je utakmica bila službena i da se igralo za bodove. Hrvatski stručni stožer posebno je istaknuo igru Igora Budana koji je prvi put odradio svih 90 minuta u "kockastom" dresu i istaknuo se s nekoliko sjajnih poteza.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je kako još nema pomaka u slučaju Ivana Rakitića i mladi veznjak Schalkea još uvijek nije dobio certifikat Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji mu omogućuje nastup u dresu hrvatske vrste.

"Pokušali smo ishoditi dozvolu za privremeni nastup kako bi Rakitić igrao u Sarajevu, no FIFA je organizacija koja se strogo drži propisa," istaknuo je Srebrić dodavši kako se nada da će Rakitić dobiti "zeleno" svjetlo do idućih nastupa hrvatske vrste. "Idemo u dodatne akcije," dodao je Srebrić.

Izbornik Bilić i tajnik Srebrić osvrnuli su se i na nemile scene koje su se događale na ulicama Sarajeva i tribinama stadiona Koševo.

"Sve je bilo suprotno onome što smo mi doživjeli kroz šetnju gradom. U gradu smo toplo dočekani na svakom koraku, a iskreno na stadionu sam očekivao i veću gužvu," kazao je Bilić, dok je Srebrić kazao kako se nada da HNS neće opet biti kažnjen zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice.

"Nije lijepo kada moramo razmišljati o kaznama. Savez je u nezgodnoj situaciji," zaključio je Srebrić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene